Ατομικά σουφλέ με φέτα και κατίκι Δομοκού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Atomika soyfle me feta kai katiki Domokoy

Υλικά

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ κατίκι Δομοκού
  • 5 αβγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 500 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κατίκι, τα αβγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πάρουμε ένα αραιό μείγμα.

Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Λαδώνουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και αδειάζουμε το μείγμα.

Μεταφέρουμε τα σκεύη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180οC για π50-55 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.

Αφαιρούμε τα σκεύη από το φούρνο, αφήνουμε τα σουφλέ για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Ελαιόλαδο Νερό Τυρί κατίκι Φέτα

Σχετικές Συνταγές