Τούρτα με ανανά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Tourta me anana

Υλικά

  • 1 ανανάς φρέσκος
Για το παντεσπάνι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά μεγάλου μεγέθους ή 5 μικρά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Βούτυρο για τη φόρμα
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1 κρασοπότηρο χυμό ανανά
Για την κρέμα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη 

Διαδικασία

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζω τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι και χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχω μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα, συνεχίζω με τη βανίλια και τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτω σιγά σιγά το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας. Μοιράζω το μίγμα σε 3 φόρμες των 20 εκ. και τις βάζω στο φούρνο. Ψήνω για 20’ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα:
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγή. Βάζω τη 2 σαντιγή στο ψυγείο.

Στήσιμο τούρτας:
Κόβω τον ανανά σε ροδέλες αφαιρώντας το κεντρικό κοτσάνι και κόβω τον υπόλοιπο σε κομματάκια.

Βρέχω ένα παντεσπάνι με κονιάκ και χυμό ανανά με ένα πινέλο και το τοποθετώ στην πιατέλα μου. Ρίχνω στην επιφάνεια τα μισά κομμάτια του ανανά. Από πάνω ρίχνω το 1/3 της σαντιγής.

Βάζω το δεύτερο παντεσπάνι το βρέχω με κονιάκ και χυμό ανανά, ρίχνω τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά και το 1/3 της σαντιγής.

Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω, αφού το βρέξω με κονιάκ. Χρησιμοποιώ την σαντιγί που μου απέμεινε για να καλύψω όλη την τούρτα και τα πλαϊνά τοιχώματα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Ανανάς Ανανάς (χυμός) Βανίλια Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κονιάκ Κρέμα γάλακτος Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές