Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες και καλαμαράκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Makaronia sto foyrno me garides kai kalamarakia

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνι 2
  • 750 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 750 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 ½ λίτρο βραστό νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  •  4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε 50ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια  και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μεταφέρουμε τα θαλασσινά σε μία πιατέλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στην ίδια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο από τα θαλασσινά, προσθέτουμε  το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό και όταν πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε  για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο.

Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.

Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές