Τυρόψωμο με ελιές και λιαστές ντομάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tyropsomo me elies kai liastes ntomates

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 10-12  ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το μείγμα του αλευριού, το γάλα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψί Νο 36 με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα του μίξερ στο ταψί.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρόψωμο.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το τυρόψωμο όσο είναι ακόμη ζεστό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Ελαιόλαδο Ελιές Μπέικιν πάουντερ Ντομάτες (Λιαστές) Πιπέρι (Μαύρο) Φέτα

Σχετικές Συνταγές