Καλαμαράκια με σάλτσα βασιλικού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kalamarakia me saltsa basilikoy

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 10-12 φύλλα μαϊντανό
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι
  • 1 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε το ζωμό των λαχανικών, τη δάφνη, το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το κουκουνάρι για 3 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, πιπέρι και λίγο αλάτι ακόμη και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Βάζουμε σταδιακά και το ελαιόλαδο και χτυπάμε.

Προσθέτουμε λίγο ζουμί από τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη με το μπλέντερ.

Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια, τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, και όσο είναι ακόμη ζεστά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Δάφνη Ελαιόλαδο Ζωμός (λαχανικών) Καλαμάρια Κουκουνάρι Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές