Σολομός με σπανάκι και σάλτσα ταρτάρ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Solomos me spanaki kai saltsa tartar

Υλικά

  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 2 φιλέτα σολομού, χωρίς την πέτσα
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. κρεμ φρες, με χαμηλά λιπαρά
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.γ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και από τις δύο μεριές.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και μαγειρεύουμε το σολομό για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και η σάρκα να ξεκολλάει εύκολα.

Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα πιάτο και τον αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα φύλλα του σπανακιού στο ζεστό τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μία - δύο φορές.

Σερβίρουμε το σπανάκι και τοποθετούμε από πάνω το σολομό.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά την κρεμ φρες, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην αφήσουμε την κρέμα να βράσει.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα το σολομό και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Creme fraiche Αλάτι Κάπαρη Λάδι φυτικό Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός Σπανάκι

Σχετικές Συνταγές