Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Kremodis soypa me kotopoylo kai manitaria

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, τεμαχισμένο
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 225 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, τεμαχισμένα
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι, δεντρολίβανο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με αναδευτήρα για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και δεντρολίβανο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σχετικές Συνταγές