Ταλιατέλες με λαχανικά ογκρατέν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Taliateles me lachanika ograten

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 750 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 αβγά, ασπράδια
  • 250 ml γάλα
  • 2 ασπράδια αβγού

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί 30 εκ. και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τα 2/3 των τυριών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα λαχανικά, ώστε όλα τα υλικά να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.

Αφήνουμε 1-2 λεπτά να βραχούν τα ζυμαρικά από το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (ασπράδι) Αλάτι Γάλα Γραβιέρα Ελαιόλαδο Καρότα Κουνουπίδι Λαχανικά Μαϊντανός Μπρόκολο Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Ταλιατέλες Φέτα

Σχετικές Συνταγές