Φασόλια με λεμόνι και δεντρολίβανο στη γάστρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fasolia me lemoni kai dentrolivano sti gastra

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 2 λεμόνια, φλούδα
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φασόλια μαζί με τις φλούδες λεμονιού για 60 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αφαιρώντας τις φλούδες.

 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το δενδρολίβανο και τα φασόλια για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ζουμί που έχουμε κρατήσει και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αφού πάρουν μία βράση, μεταφέρουμε τα φασόλια στη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 220οC, ανακατεύοντας  και δοκιμάζοντας συχνά.

 

Σχετικές Συνταγές