Πικάντικη σούπα ρεβίθια με λιαστές ντομάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantiki soypa revithia me liastes ntomates

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ. σ. μουστάρδα μπούκοβο και πάπρικα
  • λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 3 ½ φλ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 750 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 6-8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλ. φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιάφανα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τη μουστάρδα μπούκοβο και πάπρικα, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα, το μηλόξυδο, τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Μόλις η σούπα πάρει μια βράση,  μειώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα σούπας στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το ταχίνι, το σησαμέλαιο και πολτοποιούμε, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Επιστρέφουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα  για να ζεσταθεί, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές