Λαβράκι με σάλτσα πορτοκαλιού και κόλιανδρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Lavraki me saltsa portokalioy kai koliandro

Υλικά

  • 4 λαβράκια (400 γρ. - 500 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • λίγο αλεύρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κουκουνάρι, ψημένο
  • 40 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια, χυμός

Διαδικασία

Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε τα ψάρια με τη σκόνη κόλιανδρου.

Αλευρώνουμε ελαφρώς τα λαβράκια.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα φιλέτα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το κουκουνάρι και τις σταφίδες.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια.

Αφήνουμε στη φωτά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνουμε τα λαβράκια με τη σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Ελαιόλαδο Κόλιανδρος Κουκουνάρι Κρασί (λευκό) Λαβράκια Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι (χυμός) Σταφίδα (ξανθή) Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές