Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 9 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Aromatiki tyropita me fyllo kroustas

Υλικά

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 3 αβγά
  • 120 ml γάλα
  • ½ κ.σ. βασιλικό
  • ½ κ.σ. μαντζουράνα
  • ½ κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγο αλάτι
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 11-12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βασιλικό, τη μαντζούρα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και χτυπάμε με αναδευτήρα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, το ανθότυρο, τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα τυριά και τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 40 Χ 31 εκ.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα - ενα τα μισά φύλλα της συσκευασίας και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού.

Απλώνουμε τη γέμιση στο σκεύος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα κρούστας, που προεξέχουν.

Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας και τα βάζουμε από πάνω.

Διπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα κρούστας προς τα μέσα και περνάμε το τελευταίο φύλλο με λίγο βούτυρο ακόμα.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και τη ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές