Αρακάς κοκκινιστός

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Arakas kokkinistos

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. κύμινο, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 4 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κύβους βοδινού
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 500 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • φρέσκο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το κύμινο, αλάτι και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε  ¼ φλ. ζεστό νερό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρότα, τους  κύβους βοδινού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 2 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο ζεστό νερό, λίγο-λίγο (1/4 φλ.) κάθε φορά, ώστε να πάρουμε μια πηχτή σούπα.

Μόλις οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τον αρακά , την πράσινη πιπεριά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε τον αρακά.

Σχετικές Συνταγές