Σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε μουστάρδα και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 (8 σουβλάκια) ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyvlakia kotopoylo marinarismena se moystarda kai giaoyrti

Υλικά

  • 675 γρ. στήθος και μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια 2εκ.
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φρέσκο δενδρολίβανο, για γαρνίρισμα

Για τη μαρινάδα:

  • 8 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε την γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε το κρέας σε 8 ξύλινα σουβλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στη σχάρα του γκριλ.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού που έχει απομείνει στο σκεύος.

Ψήνουμε για 7-8 λεπτά και γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά.

Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο και σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεία πατατοσαλάτας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γιαούρτι Δεντρολίβανο (φρέσκο) Κοτόπουλο (μπούτι) Κοτόπουλο (στήθος) Μουστάρδα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές