Κρεμώδης πατατοσαλάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kremodis patatosalata

Υλικά

  • 680 γρ. πατάτες (περίπου 6 μέτριες), καθαρισμένες
  • 1 ½ φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 μέτρια κλωνάρια σέλερι, τεμαχισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 4 βραστά αβγά, τεμαχισμένα
  • πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)

Διαδικασία

Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να τις σκεπάζει.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  με καπάκι για 25-30 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν, τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Κρεμμύδι Μαγιονέζα Μηλόξυδο Μουστάρδα Ξύδι (λευκό) Πάπρικα Πάπρικα (καπνιστή) Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σέλερι

Σχετικές Συνταγές