Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι και πράσο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa veloyte me koynoypidi kai praso

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 πράσα, κομμένα σε κομμάτια 2,5εκ.
  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, τεμαχισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 8 φλ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά 
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε τα πράσα, το κουνουπίδι και το σκόρδο για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε  και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ελαιόλαδο Ζωμός (λαχανικών) Κουνουπίδι Κρέμα γάλακτος (βαριά) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές