Μανέστρα με λαχανικά και παρμεζάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Manestra me lachanika kai parmezana

Υλικά

  • 1 φλ. Χρυσή μανέστρα ΗΛΙΟΣ
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. καρότα baby, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. μπουκετάκια μπρόκολο
  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα μπουκετάκια μπρόκολο, τη Χρυσή μανέστρα, το αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και το ζωμό κότας και μαγειρεύουμεχωρίς καπάκι  σε μέτρια φωτιά για 12 λεπτά, μέχρι η Χρυσή μανέστρα να χυλώσει και να αρχίσουν νααπορροφούνται τα υγρά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Καρότα Κρεμμύδι Κρεμμύδι (εσαλότ) Κριθαράκι Μανέστρα Μπρόκολο Νερό Παρμεζάνα Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές