Σάλτσα μαρινάρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 φλ. ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Saltsa marinara

Υλικά

Για 3 φλ. σάλτσα (για 500 γρ. ζυμαρικά):
  • ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια σε χυμός ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κλαδάκια βασιλικό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας  κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τα ντοματάκια και τα ρίχνουμε με τους χυμούς τους στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να μειωθεί σε 3 φλ.

Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε τα κλαδάκια του βασιλικού και το σκόρδο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζάχαρη Ντοματάκια κονκασέ Ντοματοπελτές Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές