Ρολό με μαρμελάδα τέσσερα φρούτα και καρύδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Rolo me marmelada tessera froyta kai karyda

Υλικά

  • λίγο βούτυρο, για βουτύρωμα
  • 150 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για αλεύρωμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη μουσκοβάντο (μαλακή σκούρα ζάχαρη)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 ml. γάλα καρύδας
  • 100ml. γάλα
  • 280 γρ. μαρμελάδα τέσσερα φρούτα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 45 x35 εκ. και το απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το χαρτί ψησίματος με τη μισή ποσότητα της τριμμένης καρύδας.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη μουσκοβάντο, τη λευκή ζάχαρη, το φυτικό λίπος, μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μαρίζ, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 40x30εκ.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος, που έχουμε πασπαλίσει με καρύδα.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα τέσσερα φρούτα σε όλη την επιφάνεια της  ζύμης και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα.

Ρολάρουμε σφιχτά τη ζύμη με τη γέμιση με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος και τυλίγουμε το χαρτί σφιχτά γύρω από τη ζύμη.

Στη συνέχεια, τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο και στρίβουμε τις άκρες να σφραγίσουν καλά.

Τοποθετούμε μία σχάρα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε το τυλιγμένο ρολό πάνω σε αυτό.

Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπάει το αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από ζύμη (μόνο με μαρμελάδα). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές