Σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soypa me kefedakia kai lachanika

Υλικά

  • 15 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 6-8 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια καρότα, τεμαχισμένα
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τα κεφτεδάκια:

  • 900 γρ. κιμά χοιρινό
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κεφτέδες (μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, ρίγανη, δυόσμο, κόκκινο πιπέρι γλυκό, κρεμμύδι, σουμάκ)
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 15 φλ. νερό και 1 κ.σ. αλάτι.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και βράζουμε σε υψηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών, ½ κ.γ. πιπέρι, 2 κ.γ. αλάτι, 1 αβγό  και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον για 10 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να μαγειρευτούν και να επιπλέουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. φυτικό λάδι, το σέλερι, το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Χτυπάμε ελαφρά 1 αβγό, το βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κάνει σβώλους.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. άνηθο, ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σχετικές Συνταγές