Κοτόσουπα με ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotosoypa me ryzi

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1/2 φλ. περίπου)
  • 2-3 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα + ψιλοκομμένα (1/2 φλ. περίπου)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
  • 8 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. λευκό ρύζι μακρύκοκκο

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σοταριστεί για 30 δευτερόλεπτα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Καρότα Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμύδι Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι (μακρύκοκκο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές