Τάρτα αμυγδάλου με μπανάνες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Tarta amygdalou me mpananes

Υλικά

Για τη ζύμη
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Για τη γέμιση
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 80γρ βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 1/2 κούπα λευκά αμύγδαλα
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το αβγό. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα και τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε ξανά. Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ ψιλή σκόνη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι στο μίγμα με το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Απλώνουμε το μίγμα στη βάση της τάρτας και βυθίζουμε μέσα τις μπανάνες. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 C και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αμύγδαλα Βούτυρο Ζάχαρη Μπανάνα

Σχετικές Συνταγές