Λαχανάκια Βρυξελλών με καρύδια και cranberries

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lachanakia Vrixellon me karydia kai cranberries

Υλικά

  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 700 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 μεσαία κρεμμύδια (1/4 φλ.), κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ¼ φλ. αποξηραμένα cranberries, τεμαχισμένα
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. καρυδέλαιο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε  τα καρύδια στο ζεστό τηγάνι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Μεταφέρουμε τα καρύδια σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε το τηγάνι και το επιστέφουμε στη φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και περιστρέφουμε το τηγάνι για να καλυφθεί ολόκληρο με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα λαχανάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε τα cranberries, το σιρόπι αγαύης και 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε.

Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και τα λαχανάκια να μαλακώσουν ελαφρώς.

Μεταφέρουμε τα λαχανάκια και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ σερβιρίσματος.

Προσθέτουμε το καρυδέλαιο και τα ψημένα καρύδια και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Cranberries Αλάτι Ελαιόλαδο Καρυδέλαιο Καρύδια Κρεμμύδι Λαχανάκια Βρυξελλών Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Σιρόπι αγαύης Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές