Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα κεράσι – Πόρτο και κρέμα βαλσάμικου ρόδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Arnisia paidakia me saltsa kerasi Porto kai krema valsamikoy rodi

Υλικά

  • 12 αρνίσια παϊδάκια (150 γρ. / παϊδάκι)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 9 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1,5 φλ. κρασί Πόρτο
  • 1,5 φλ. ζωμό κότας
  • 1,5 φλ. αποξηραμένα κεράσια
  • 9  κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι
  • 1 κ.γ. κάρδαμο
  • φύλλα φασκόμηλου, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι σε δόσεις και μαγειρεύουμε 5 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι τα παϊδάκια να ροδίσουν και να έχουν το επιθυμητό ψήσιμο.

Αφήνουμε τα παϊδάκια στην άκρη και στραγγίζουμε το τηγάνι.

Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό κότας, τα κεράσια, τη μαρμελάδα κεράσι, την κρέμα βαλσάμικου ρόδι και το κάρδαμο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να δέσει η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα παϊδάκια.

Γαρνίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές