Σούπα με ρεβίθια, φακές και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa me revithia fakes kai lachanika

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
  • ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 3/4 κ.γ. κύμινο
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/3 φλ. κόκκινες φακές
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 410 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα και στταγγισμένα
  • 1 φλ. μαγειρεμένα λαχανικά, κατεψυγμένος αρακάς ή φασολάκια ή συνδυασμός

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδοσε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, την καπνιστή πάπρικα και το κύμινο.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε το ζωμό, την ντομάτα, τις φακές, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, μεταφέρουμε 2 φλ από τη σούπα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να γίνει λεία.

Βάζουμε την πολτοποιημένη σούπα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

 

Σχετικές Συνταγές