Ψωμί με τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psomi me tzintzer

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 αβγό
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. τζίντερ (πιπερόριζα) σκόνη
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¾ φλ. γάλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε μία μικρή κατσαρόλα λιιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο με το μέλι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ και το μείγμα μπαχαρικών και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το γάλα και σταδιακά το προσθέτουμε στο μείγμα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη (καστανή) Μέλι Μπέικιν πάουντερ Πιπερόριζα Σόδα μαγειρική Τζίντζερ (σκόνη)

Σχετικές Συνταγές