Κέικ μπανάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Keik mpanana

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη 
  • 10 κουταλιές βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) 
  • 3 αβγά μεγάλα 
  • 3 ώριμες μπανάνες 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • Λίγη βανίλια 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα . Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά προτού προσθέσουμε το επόμενο. Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα, αλάτι και baking powder. Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μίγμα ζάχαρης-αβγών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να «εξαφανιστεί» το αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Ζάχαρη Κανέλα Μπανάνα Μπέικιν πάουντερ Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές