Σούπα με ζαμπόν και πατάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Soypa me zampon kai patates

Υλικά

  • 3 ½ φλ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/3 φλ. σέλερι, τεμαχισμένο
  • 1/3 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 3 ¼ φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ζωμό κότας σε κόκκους
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 φλ. γάλα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί και να μην υπάρχουν σβώλοι.

Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα με τις πατάτες και μαγειρεύουμε τη σούπα μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Ζαμπόν Ζωμός (κότας) Κρεμμύδι Νερό Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σέλερι

Σχετικές Συνταγές