Μακαρονάδα με πέστο αβοκάντο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Makaronada me pesto avokanto

Υλικά

  • 500 γρ. Χρυσή Σπαγετίνη ΗΛΙΟΣ
  • 3 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
  • 1/4 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3κ.σ. χυμός λεμονιού, φρέσκος
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ καλαμπόκι κονσέρβα, πλυμένο και στραγγισμένο (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και την αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Αφήνουμε την πέστο στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε με την πέστο αβοκάντο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβοκάντο Αλάτι (χοντρό) Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Καλαμπόκι Λεμόνια (χυμός) Ντοματίνια Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές