Πιροσκί με κιμά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 πιροσκί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Piroski me kima

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 1 ½ κ.γ. ενεργή ξηρή μαγιά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. (80 ml.) φυτικό λάδι
  • 1 φλ. (240 ml.) χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 φλ.ρύζι, μαγειρεμένο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.

Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και λεία.

Αν η ζύμη είναι αρκετά ξηρή προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αν είναι αρκετά υγρή προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, την καλύπτουμε με μια καθαρή νωπή πετσέτα και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει.

Για τη γέμιση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά, το σκόρδο και αλάτι.

Σπάμε τον κιμά μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει.

Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και τον ανακατεύουμε με το ρύζι.

Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί τη μεταφέρουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε σε μία μπάλα.

Ανοίγουμε ελαφρά τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μια μικρή μπάλα.

Ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπάλα ζύμης, βάζουμε στη μέση τη γέμιση και διπλώνουμε το πιροσκί στη μέση.

Ζεσταίνουμε καλά αρκετό λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα πιροσκί και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα πιροσκί από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Ελαιόλαδο Κιμάς (μοσχαρίσιος) Λάδι φυτικό Μαγιά Μαγιά στιγμής (ξηρή) Ρύζι Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές