Σιγοβρασμένα μπούτια κοτόπουλου σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sigovrasmena mpoytia kotopoyloy se pikantiki saltsa ntomatas

Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου, με πέτσα, χωρίς κόκαλο
  • 4 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • χοντρό αλάτι
  • 2 κ.γ. τσίλι νιφάδες
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη
  • 6 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
  • 800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα κονκασέ
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 4 φύλλα δάφνης, φρέσκα ή αποξηραμένα
  • νερό

Διαδικασία

Γυρνάμε κάθε μπούτι κοτόπουλου ανάποδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος του κόκαλου και το αφαιρούμε, κρατώντας όμως την πέτσα του.

Απλώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί σε μια στρώση και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε υψηλή φωτιά.

Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι σε δόσεις.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, για 3-5 λεπτά και το γυρίζουμε να θωρακιστεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 3-5 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τους σπόρους  κύμινο και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις αφήνουμε τα μπαχαρικά να ψηθούν ελαφρά για 10-15 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε τα υλικά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κανέλα και τα φύλλα δάφνης.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών και επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 30-45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή ή αρχίσει να κολλάει στο τηγάνι, προσθέτουμε νερό (περίπου ½ φλ. κάθε φορά).

Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τα φύλλα δάφνης.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές