Σουβλάκια σολομού με μανιτάρια και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Soublakia solomou me manitaria kai ntomatinia

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φύλλο δάφνης
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 3

Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.

Βήμα 4

Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, αμέσως μόλις ψηθούν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Άνηθος Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρεμμυδάκια φρέσκα Λεμόνια Μαϊντανός Μανιτάρια Ντοματίνια Πιπέρι (Λευκό) Σολομός Φυλλα δάφνης

Σχετικές Συνταγές