Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, μέλι, ταχίνι και ρόδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Vasilopita me elaiolado meli tachini kai rodi

Υλικά

  • 4 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
  • 1 φλ. του καφέ μέλι
  • 1/2 φλ. του καφέ μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 φλ. του καφέ σπόρια από ρόδι
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα

Διαδικασία

Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 170°C.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού.

Συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ προσθέτουμε τη σόδα και εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Σταματάμε το χτύπημα, μόλις το μίγμα μας ομογενοποιηθεί καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε σε αυτή το μίγμα μας.

Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους για 60 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σπόρους ρόδι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Ελαιόλαδο Ζάχαρη Ζάχαρη (μαύρη) Μέλι Μπέικιν πάουντερ Πορτοκάλι Ρόδι Σόδα μαγειρική Ταχίνι

Σχετικές Συνταγές