Ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Omeleta me choriatiko loykaniko kai ntomatinia

Υλικά

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 λουκάνικα βόεια, τεμαχισμένα
  • 2 ½ φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. πιπεριά καυτερή, λιωμένη
  • 1 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
  • ¼  κ.γ. + ½ κ.γ.αλάτι
  • ½ μοσχολέμονο, χυμός
  • ¼ φλ. κόλιανδρο, φρέσκο
  • 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 4 κ.σ. γάλα
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  •  σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι το λουκάνικο και το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά .

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, ¼  κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αβγά με 2 κ.σ. γάλα και προσθέτουμε ¼  κ.γ. αλάτι και ¼  κ.γ. πιπέρι.

Μαγειρεύουμε τις ομελέτες σε 2 δόσεις, χρησιμοποιώντας 2 μικρά τηγάνια.

Χωρίζουμε το μείγμα αβγού στα δύο, μοιράζουμε τη μισή ποσότητα σε 2 μικρά τηγάνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσουν τα αβγά.

Γυρνάμε τις ομελέτες προσεκτικά από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.

Ρίχνουμε το ¼ του μείγματος της ντομάτας -λουκάνικου στην κάθε ομελέτα ομελέτα και 2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί.

Με μία σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την παρασκευή των άλλων 2 ομελετών.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο, σχοινόπρασο και θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές