Ανάμικτη σαλάτα με αβοκάντο, κράνμπερις και αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Anamikti salata me avokanto kranmperis kai amygdala

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 350 γρ. ανάμικτη σαλάτα σπανάκι και ρόκα
  • 2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
  • ¾ φλ. κράνμπερις, αποξηραμένα
  • ¾ φλ. αμύγδαλα, ψημένα

Για το ντρέσινγκ:

  • 2/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ.  μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • ¼ φλ. μέλι 
  • αλάτι θαλασσινό, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Για το ντρέσινγκ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον παπαρουνόσπορο, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας, το κρεμμύδι, το βαλσάμικο και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ανάμικτη σαλάτα σπανάκι-ρόκα, προσθέτουμε το αβοκάντο και τα κράνμπερις.

Ρίχνουμε ¼ φλ. από το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακινούμε απαλά το μπολ να ενωθούν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε τη σαλάτα συνοδευόμενη από το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Σχετικές Συνταγές