Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά και ζαμπόν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata zymarikon me lachanika kai zampon

Υλικά

  • 225 γρ. κοφτά ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 280 γρ. μείγμα κατεψυγμένων λαχανικών, αποψυγμένα
  • 110 γρ. ζαμπόν, σε κύβους
  • 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το μείγμα λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα λαχανικά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, 1ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα φήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα λαχανικών, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γραβιέρα Ελαιόλαδο Ζαμπόν Ζυμαρικό (κοφτό) Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μαγιονέζα Μείγμα λαχανικών Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές