Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Choirino gemisto me kastana damaskina manitaria kai freska myrodika

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα χοιρινή ανοιγμένη για γέμισμα
  • 10 ξερά δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια
  • 20 κάστανα, βρασμένα καθαρισμένα
  • 70 γρ κουκουνάρι
  • 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • 200 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία

Ανοίγουμε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Διπλώνουμε το χοιρινό, το κάνουμε ρόλο και το δένουμε με σπάγκο σε τρία σημεία . Ανακατεύουμε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Αλείφουμε το ρολό και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα το ρολό, το κρασί, το νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Σχετικές Συνταγές