Σούπα λαχανικών με γαρίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soypa lachanikon me garides

Υλικά

  • 6  χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες
  • 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι (1 φλ.), κομμένο σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 2 μεγάλες πατάτες (περίπου 450γρ.), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 3 φλ.)
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και τεμαχισμένα (περίπου 1 ½ φλ.)
  • 6 φλ. σπόροι καλαμποκιού, κατεψυγμένοι
  • 2 κ.γ. αλάτι σέλινου
  • ½ κ.γ. λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 φλ. γάλα πλήρες
  • 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • λίγο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (26 εκ. - 30 εκ.) μαγειρεύουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να αποβάλλει αρκετό από το λίπος του.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει.

Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον σε ένα μπολ, αφήνοντας όμως το λίπος από το μπέικον στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα υπολείμματα του μπέικον στο σκεύος, για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να αναμιχθεί καλά και να πάρουμε μια πάστα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι το αλεύρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να μην έχει σβόλους.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το καλαμπόκι, το μπέικον με τα κρεμμύδια , το αλάτι σέλινου και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μόλις η σούπα αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 3 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε και πάλι τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι σέλινου Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Γαρίδες Ζωμός (κότας) Καλαμπόκι Καρότα Κρεμμύδι Μπέικον Πατάτες Πιπέρι (Λευκό)

Σχετικές Συνταγές