Τηγανίτες με μπρόκολο, κινόα και τσένταρ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tiganites me mprokolo kinoa kai tsentar

Υλικά

  • 1 φλ. κρύο μπρόκολο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4-6 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 μοσχολέμονο, ξύσμα
  • ¼ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. κρύα κινόα, μαγειρεμένη
  • ½ φλ. τσένταρ τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1/3 με 1/2  φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, κατά βούληση
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε  το μπρόκολο, την κινόα, το τυρί, την πιπερίτσα τσίλι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το ξύσμα του μοσχολέμονου, το γάλα, το αλάτι και τα αβγά.

Προσθέτουμε 1/3 φλ. αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι αρκετά υγρό, συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε 1/3 φλ. μείγματος τη φορά στο ζεστό τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι η τηγανίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Μεταφέρουμε την τηγανίτα σε χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

 

Σχετικές Συνταγές