Πικάντικο κριθαράκι με σολομό και αρακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantiko kritharaki me solomo kai araka

Υλικά

  • 180 γρ. κριθαράκι μέτριο 
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μακριά, κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. (1/3 φλ.) αρακά, κατεψυγμένο
  • 175 ml (½ φλ.) λευκό, ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 560 γρ. φιλέτο σολομό, τεμαχισμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το πράσο, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τον αρακά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα,  1 και 2/3 φλ. νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σαφράν και το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.

Προσθέτουμε το σολομό, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές