Εργολάβοι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 25-30 εργολάβοι ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Ergolavoi

Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα (ζεματισμένα και ξεφλουσισμένα) + επιπλέον, για γαρνίρισμα
  • 3 αβγά, ασπράδια
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και αλέθουμε, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε τα ασπράδια των αβγών και τη βανίλια και χτυπάμε, μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα.

Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Παίρνουμε περίπου 1 ½ κ.γ. μείγμα και το κάνουμε μπαλάκι. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ για να δημιουργήσουμε μικρούς δίσκους.

Τοποθετούμε στα ταψιά τα μπαλάκια μείγματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν.

Τα πιέζουμε ελαφρά και γαρνίρουμε με αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 17-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (ασπράδι) Αμύγδαλα Αμύγδαλο (φιλέ) Βανίλια Βανίλια (εκχύλισμα) Ζάχαρη

Σχετικές Συνταγές