Κλαφουτί με βύσσινα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Klafoyti me vyssina

Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 340 γρ. βύσσινα ή κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλ.γάλα πλήρες
  • ½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ζάχαρη άχνη, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο τηγάνι 26 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα

Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο τηγάνι και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα βύσσινα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει στις άκρες.

Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κλαφουτί ζεστό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Βύσσινα Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κεράσια Λεμόνια (ξύσμα)

Σχετικές Συνταγές