Κολοκυθάκια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kolokythakia gemista me arnisio kima kai ryzi

Υλικά

  • 125 γρ. (3/4 φλ.) λευκό μεσόκοκκο ρύζι για γεμιστά
  • 8 μέτρια κολοκυθάκια
  • 800γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 185ml (3/4 φλ.) νερό + 125 ml (1/2 φλ.) νερό
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500γρ. αρνίσιο κιμά
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Διαδικασία

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από κάθε άκρη.

Με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα 185 ml νερό και την κανέλα σε ένα τηγάνι.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα άλλο μικρό τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το μαγειρεμένο κρεμμύδι, το ρύζι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ φλ. νερό, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα κιμά-ρυζιού και τα τοποθετούμε στο πυρίμαχο σκεύος  με τη σάλτσα ντομάτας.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Τεμαχίζουμε τα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές