Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και σαλάμι αέρος πικάντικο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyfle zymarikon me tyria kai salami aeros pikantiko

Υλικά

  • 340 γρ κοφτά ζυμαρικά (π.χ. πέννες, μακαρονάκι, ριγκατόνι κ.λπ.)
  • 225 γρ λουκάνικο γαλοπούλας, χωρίς το περίβλημα
  • 680γρ.(3 φλ.) σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • ½ φλ. μαύρες ελιές, τεμαχισμένες
  • 115 γρ σαλάμι αέρος πικάντικο
  • 225 γρ ρικότα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες  του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τα ¾  από τις ελιές και ¾ από το σαλάμι αέρος πικάντικο και αφήνουμε στην άκρη.

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά  σ’ ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα της σάλτσας και στη συνέχεια το μισό μείγμα των τυριών.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την ίδια σειρά.

Στο τέλος βάζουμε τις υπόλοιπες ελιές, στρώνουμε τις φέτες σαλάμι αέρος πικάντικο, που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε το σουφλέ σκεπασμένο πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-30 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει.

Σχετικές Συνταγές