Λαζανάκι με σπαράγγια, πανσέτα και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lazanaki me sparaggia panseta kai manitaria

Υλικά

  • 400γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 8 λεπτές φέτες πανσέτα, τεμαχισμένη
  • 340 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
  • 300γρ.μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 160 ml (2/3 φλ.) ζωμό κότας
  • 120 ml (½  φλ.) κρέμας γάλακτος
  • νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • παρμεζάνα, φλούδες, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το λαζανάκι και το μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες  του πακέτου.

Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πανσέτα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά,  ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια, το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Στραγγίζουμε το λαζανάκι και το βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακινούμε απαλά το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές