Τραγανή πουτίγκα με φρούτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tragani poytigka me froyta

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1  κ.σ. κορν φλάουρ
  • 900 γρ μείγμα κομμένων, κατεψυγμένων φρούτων – φράουλα-ροδάκινο-μάνγκο, αποψυγμένα
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη

Για την πουτίγκα:

  • 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλ. βρώμη
  • ½ φλ. αμύγδαλα, τεμαχισμένα
  • 1 /4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. αλάτι ψιλό
  • ½ φλ. βούτυρο ανάλατο (8 κ.σ.), σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

Διαδικασία

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο πυρίμαχο σκεύος 22 εκ. (1,4 Lt.) και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με αναδευτήρα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε το μίγμα φρούτων – φράουλα-ροδάκινο-μάνγκο και  ½ φλ. καστανή ζάχαρη και ανακινούμε απαλά το μπολ, μέχρι τα φρούτα να καλυφθούν με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα φρούτων στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Για την πουτίγκα:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τη καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σχηματιστεί μία χοντροτριμμένη ζύμη.

Πασπαλίζουμε με τη ζύμη το μείγμα των φρούτων και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε την πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού βανίλια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Αλεύρι Αμύγδαλα Βούτυρο (ανάλατο) Βρώμη Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Κορν φλάουρ Λεμόνια Λεμόνια (χυμός)

Σχετικές Συνταγές