Ντοματόσουπα με ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Ntomatosoypa me ryzi

Υλικά

  • 140 γρ. Agrino Σουπέ λευκό μεσόκοκκο ρύζι γλασέ
  • 2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών (με 2 κύβους)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, τα φύλλα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγες σταγόνες πέστο βασιλικού, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και το ρύζι, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, μοιράζουμε την ντοματόσουπα σε μπολ, ραντίζουμε με λίγο πέστο βασιλικού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές