Μακαρόνι κοφτό με μοσχαράκι και λουκάνικο στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Makaroni kofto me moscharaki kai loykaniko sto foyrno

Υλικά

  • 140 γρ. μακαρόνι κοφτό μέτριο ΗΛΙΟΣ
  • 200 γρ. μοσχαράκι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 φέτες πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλ. (65 ml) λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ¼ φλ.(45 γρ.) ντομάτα κονκασέ
  • ¼ φλ. (55 γρ.) κρέμα γάλακτος βαριά
  • 15 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κρεμμυδάκι, τεμαχισμένο
  • 55γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Μαγειρεύουμε το κοφτό μακαρόνι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για άλλα 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, την κρέμα γάλακτος και την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βρασμένο κοφτό μακαρόνι και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε την παρμεζάνα πάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι.

Μεταφέρουμετο μείγμα ζυμαρικών -κρεάτων σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.

Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.

Σχετικές Συνταγές