Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και μανιτάρια στην κατσαρόλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Gemistes piperies me ryzi kai manitaria stin katsarola

Υλικά

  • 6 κ.σ. Agrino Φάνσυ λευκό μεσόκοκκο ρύζι για γεμιστά
  • 6 χρωματιστές, μέτριες πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, πορτοκαλί)
  • λίγο ελαιόλαδο, για σοτάρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
  • 2 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • 1/3 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • ½ φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/3 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • ξινόκρεμα (προαιρετικά), για γαρνιτούρα
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Πλένουμε τις  πιπεριές, κόβουμε τις κορυφές τους και αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους. Καθαρίζουμε από σπόρια και μεμβράνες, χωρίς να τις τρυπήσουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, αλάτι, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και σοτάρουμε για 7 ακόμη λεπτά.

Ρίχνουμε και  το ρύζι  μαζί με 1 φλ. νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Γεμίζουμε τις πιπεριές κατά τα ¾  με 2- 2 ½ κ.σ. γέμιση ανά πιπεριά και κλείνουμε τις πιπεριές με φέτες ντομάτας.

Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τις καλύπτουμε κατά τα ¾ με νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τις αφήνουμε να βράσουν για 30-35 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε 4 κ.σ. ντομάτα κονκασέ και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τις πιπεριές από την κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγη ξινόκρεμα (προαιρετικά), γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές