Χωριάτικη μαρουλοσαλάτα με λαδολέμονο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Horiatiki maroylosalata me ladolemono

Υλικά

  • 6 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 μαρούλι ρομάνα (450 γρ), κομμένο
  • 170 γρ. (1 φλ.) ελιές Καλαμών
  • 230 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 αγγούρι, τεμαχισμένο
  • 340 γρ. μικρές ντομάτες, κομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους 

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα λεμονιού-ελαιόλαδου και ανακινούμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές